Over ons

Sinterklaas 1969 heb ik mijn eerste hondje gekregen. Het was een grijs poedeltje dat Fifi heette. Daarna volgden er nog een aantal poedeltjes meer. In 1985 hebben wij onze eerste Labrador Retriever Branda gekocht. Samen met een bastaardje Sally hadden we een leuk span. De hondensport was toen mijn grootste hobby. Als instructeur van de gedrag en gehoorzaamheids trainingen kwam ik ook in contact met mensen die het showen leuk vonden. Al snel werden de eerste hondenshows bezocht.

Toen ik in 1988 arbeidsongeschikt werd en mijn baan noodgedwongen moest opgeven ben ik gaan zoeken naar een baan in de hondensport. Met kerst van dat jaar heb ik de eerste ervaringen opgedaan als hondentrimmer. In 1989 moest er natuurlijk ook een trimhond komen, het liefst het zelfde karakter als de Labrador.

Na wat hulp van mijn goede vriend Jan Albers kwamen wij uit bij de Sealyham Terriër en de Lakeland Terriër. In oktober van dat jaar was er in Wales een Sealyham clubmatch waar we een bezoekje aan hebben gebracht. Op de terugweg waren we in het bezit van onze eerste Sealyham Terriër. Ook de eerste Lakeland Terriër kwam dat jaar in ons gezin. Vanaf die tijd hebben wij ons tot doel gesteld gezonde en ras typische honden te fokken. De meeste honden hebben we zelf gefokt maar ook enkele teven en reuen hebben we aangekocht om het ras te verbeteren.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan !!! Na al die jaren was er toch weer het verlangen naar een labrador. Onze doelstelling is om Labrador's te fokken die qua uiterlijk, kleur en gezondheid voldoen aan de F.C.I. standaard. Blonde Labradors hebben bij ons de voorkeur maar de laatste jaren heb ik mijn voorkeur toch een beetje bijgesteld en komt ook de zwarte Labrador voor in mijn woordenboek.

René Bomers

 


Laatste Nieuws klik hier

Wilt u ons mailen contact formulier
 
 

• read more
  © 2010 Snowroses kennel. All rights reserved Terms of Use | Privacy Statement